26ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής για Μαθητές
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
You are here: Home /

26ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής για Μαθητές

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 26 ου Πανελληνίου (Μαθητικού) Διαγωνισμού Πληροφορικής σε συνεργασία με την ΕΠΥ-Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης θα διεξάγουν την 3η και τελική φάση του διαγωνισμού παράλληλα με την Αθήνα και στη Θεσ/νίκη για τους μαθητές που προκρίθηκαν στη 2η φάση του διαγωνισμού και προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα. Η διεξαγωγή της τελικής φάσης του ΠΔΠ θα γίνει το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στους χώρους του CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield,  Λέοντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη. 

Ο Πανελλήνιος (Μαθητικός) Διαγωνισμός 

Πληροφορικής (ΠΔΠ) διοργανώνεται από την  ΕΠΥ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποσκοπεί στην καλλιέργεια της Πληροφορικής παιδείας των μαθητών. Ο  ΠΔΠ διεξάγεται σε τρεις φάσεις και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Στην 3η και τελική φάση του ΠΔΠ γίνεται η βράβευση και η επιλογή των καλύτερων μαθητών, οι οποίοι συγκροτούν τις Ελληνικές Εθνικές ομάδες Πληροφορικής: α) την Εθνική «Ολυμπιακή» ομάδα και β) την Εθνική ομάδα «βαλκανικών αγώνων». 

Οι μαθητές, κάτοχοι απολυτηρίου  Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (Χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) έχουν τη δυνατότητα εγγραφής καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες, εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 26ο Πανελλήνιο (Μαθητικό) Διαγωνισμό Πληροφορικής (ΠΔΠ) μπορείτε να μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.pdp.gr.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του 26ου ΠΔΠ στο Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της ΕΠΥ www.epy-mathra.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@epy-mathra.gr

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences