3ος Διαγωνισμός Ρομποτικής με θέμα ‘Αποικίες Μυρμηγκιών’ για τους Φοιτητές Πληροφορικής του CITY College
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
You are here: Home /

3ος Διαγωνισμός Ρομποτικής με θέμα ‘Αποικίες Μυρμηγκιών’ για τους Φοιτητές Πληροφορικής του CITY College

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Ρομποτικής για τους φοιτητές πληροφορικής στο CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Σχεδιασμός και Δημιουργία μιας Αποικίας Μυρμηγκιών». Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στα πλαίσια του μαθήματος ‘Πράκτορες και Ρομποτική’ με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ Κωνσταντίνο Δημόπουλο, στις 22-23 Ιανουαρίου 2015.

3rd Robotics Challenge by our Computer Science Department

Οι τριτοετείς φοιτητές του προγράμματος ‘ΒΑ (Hons) in Computer Science’ του CITY College εργάστηκαν σε ομάδες, δημιούργησαν και προγραμμάτισαν μυρμήγκια-ρομπότ, με βάση την πλατφόρμα Lego Mindstorms, τα οποία είχαν ως αποστολή να ψάξουνε και να βρούνε δύο πράγματα: τροφή και φωλιά. Σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, το μυρμήγκι που θα έβρισκε πρώτο φωλιά θα έπρεπε να ενημερώσει τα υπόλοιπα μυρμήγκια. Το ίδιο έπρεπε να γίνει κι όταν κάποιο μυρμήγκι έβρισκε τροφή που δεν μπορούσε να κουβαλήσει μόνο του. Στόχος του παιχνιδιού-διαγωνισμού ήταν τα μυρμήγκια-ρομπότ να συλλέξουν την τροφή τους.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής διασκέδασαν κατά τη διεξαγωγή του ενώ οι περισσότερες ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν στις αποστολές που τους ανατέθηκαν. Ο διαγωνισμός ήταν μια ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν από το μάθημα ‘Πράκτορες και Ρομποτική’ με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο.

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences